Részeg Jeromos***

Hozzávalók:

42 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs vaniliáscukor
8 tojás
4 ek kakaó
sütőpor
32 dkg dió vagy mogyoró
7 dkg grízes liszt
lekvár (barack)
2 dl rum
10 dkg csokoládé (tortabevonó)

Elkészítés:

Tészta: 15 dkg vajat habosra keversz 15 dkg porcukorral, majd 4 tojás sárgájával, hozzáadsz 1 ek kakaót, 1 cs sütőport, 7 dkg grízes lisztet, 12 dkg apróravágott diót vagy mogyorót, legvégül pedig óvatosan 4 tojásfehérje kemény habját. A sorrend nagyon fontos! Egy tepsit kibélelsz zsírpapírral, ebbe öntöd a masszát. Megsütöd, kiborítod, és ha kihült, megkened a lekvárral.

Összekeversz 20 dkg őrölt diót vagy mogyorót, 2 dl rumot, 3 ek porcukrot és 1 cs vaniliáscukrot. A masszát óvatosan a lekvárra kened.

Gőz fölött krémmé főzöl 4 tojást, 10 dkg porcukrot 3 ek kakóval. Ha kihült, hozzákeversz 20 dkg vajat. Ezt a krémet kend az előző masszára!

Végül 10 dkg csokoládét 7 dkg vajjal megolvasztasz, és a mázzal az egész süteményt bevonod.

Feuer Mária receptje a Zenei ki mit főz? szakácskönyvben

Vissza a főoldalra