Hozzávalók 5 rúdhoz:Tészta:
1 kg sima liszt Dús mákos töltelék:
1 kg darált mák Elkészítés:A mazsolát meleg rumba áztasd be egy éjszakára! A mazsolát, a cukrot, a mákot, a lekvárt összekevered a citromok reszelt héjával és 2 ek citromlével. Kis fahéjjal ízesíted. Annyi forró tejet adjál hozzá, hogy összeálljon! Ha hígra sikerülne, adj hozzá 1-2 ek zsemlemorzsát! Hagyd kihülni a tölteléket! 1 kg kissé sózott lisztet elmorzsolod a hideg margarinnal. Megfuttatod a tejben az élesztőt, a 2 egész tojást és a 4 sárgáját elkevered a tejföllel. Mindkettőt hozzáadod a liszthez, és addig gyúrod, amíg el nem válik az edénytől. (Vigyázz, minden szobahőmérsékletű legyen!) 10-15 perdet hagyd pihenni! Ezután öt egyenlő cipócskára osztod. Ezután egyenként kinyújtod, megkened a töltelék arányos részével és feltekered. A tekercseket a tepsiben kend meg tejfölös tojással! Villával szurkáld meg, mert kireped! Ne túl forró, előmelegített sütőben süsd! Csak kihülve szeletelhető.
Ha dióst akarsz csinálni, a töltelék:
1 kg darált dió Mindentudó szakácskönyv nyomán
|
||||||||||||||||
Vissza a főoldalra |